telefoon

We weten dat iedereen een telefoon heeft maar wist je dat een telefoon meer dan honderd jaar bestaat? en Alexander Graham Bell kreeg als eerste een patent als uitvinder van de telefoon. Het woord telefoon bestaat uit twee delen tele en foon tele betekend in het Grieks ver en foon betekent in het Grieks geluid ver+geluid dus. Een telefoon word gebruikt om mee te bellen dat heet telefoneren nu kan er ook veel meer dingen op de telefoon. De telefoon is in de 19de eeuw uitgevonden en is nog erg handig. Bijna iedereen ter wereld gebruikt een telefoon. Charles Bourseul is als eerste op het idee gekomen van de telefoon dat was in 1845. Alexander Graham Bell word vaak genoemd als de uitvinder van de telefoon maar dat is helemaal niet waar want de echte uitvinder is Antonio Meucci. In 1860 was Philipp Reis die het voor het eerst voor kreeg  om te praten via de telefoon.  Hij heeft ook een naam bedacht. Op 1 juni 1881 opende de Nederlandse bell telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *