Walvis

Een heel groot dier van de hele oceaan is de walvis walvis ja hoor de walvis. Ik vind het raarste en de gekste van de walvis vind ik de bek tja dat kun je wel zegen ja. De walvis heeft geen tanden maar baleinen baleinen lijkt als haar die in een bek zit dat is altijd bij de baleinwalvis

die heeft dat altijd. Je denkt vast dat de walvis geen geluid maakt maar dat is niet waar want walvissen maken soms geluid de geluid klinkt als een alarm als een walvis zo’n geluid maakt is het heel hard de andere walvissen kunnen daar het horen. Soms gaat de walvis boven water om even adem te halen. Walvissen zijn super groot dus als er een groep mensen in een kano zit en weet niet dat er een walvis onder haar zwemt en gaat dan de walvis boven water dan zijn de kanovarers op de walvis je krijgt dan geen wondjes hoor alleen kijk je dan vast wel verbaast. als er  groepjes mensen komen met een bootje ban gaat de walvissen voor de mensen sort van een show doen en het gebeurt vaker dan je denkt. Als die walvis bijna op je springt dan schrik je je een hoedje maar gelukkig weten de walvissen wat ze doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *