hoe was de aarde super lang geleden?

Onze blauwe planeet aarde

Heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel heel lang geleden was de aarde vol met lava en vulkaanuitbarstingen. Toen was de aarde niet zoals nu: je kon er nog lang niet leven. Het duurde echt een miljard jaar voordat het afgekoeld was en er overal zee was.

En in die zee ontstond het eerste leven. En dat waren niet gelijk haaien of vissen, nee, het waren piepkleine deeltjes. Niet veel, maar zonder dat geen jij of ik! Er was raar leven toen in de zee, ook een soort raar groot dier met messcherpe tanden. Zo is het leven begonnen in de zee. Er waren al duizenden dieren en sommige van die dieren bestaan nu nog steeds, zoals zee-egels en koralen en degenkrabben. Ze bestonden al voordat de dino’s leefden! En dan: aangenaam, haaien… Maar toen waren de haaien veel groter dan nu: ze waren net zo groot als monsters!

Sommige longvissen kregen ook poten en gingen het land op. Dat was de belangrijkste tijd op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *