Hoe is de eerste mens ontstaan?

Heel, heel, heel lang geleden probeerden de apen te staan en dat lukte ook en toen probeerden de apen te lopen en dat waren mensapen. Daarna werden het weer andere soorten en dat werd de homo erectus. Zij gingen de eerste keer Afrika verlaten. Dus jou en mijn over-over-over-over-over-over-over- over-over-over-over-overgrootvaders komen allemaal uit Afrika! En toen kwam onze soort homo sapiens en die komt ook uit Afrika. Maar we zijn wel anders dan homo erectus: we hebben een uitstekende kin en homo erectus heeft dat niet. Maar het grootste verschil is dat we meer hersens hebben, en dat is goed want homo sapiens kreeg het nog zwaar te verduren omdat ze gingen reizen. En ze hebben het niet goed daar want het is daar heet en dor en er is niet zo veel water, maar ze hebben toch overleefd.

In Europa werden de fossielen van de cro-magnonmensen gevonden. Maar er zijn ook andere soorten, zoals de neanderthaler. Neanderthalers hebben ook een ronde kin en ze zijn sterker gebouwd dan wij. Want toen ze leefden was het heel koud: er was toen een ijstijd. Dus ze zijn ook slim want ze gingen allemaal warme kleren maken en ze woonden in grotten. Ze konden vuur maken en ze waren ook sterk en hele goede jagers. De cro-magnonmensen en de neanderthalers hebben elkaar wel eens ontmoet. Maar heel heel heel lang geleden stierven de neanderthalers uit, en nu is homo sapiens de enige menssoort op aarde! Ze gingen voorwerpen maken, zelfs sieraden! En ze maakten ook rotsschilderingen, waarop de dieren echt lijken!

homo erectus

 

rotsschildering dieren

 

(Heel heel heel lang geleden probeert de apen te staan en dat lukte ook en dan probeert de apen weer te lopen en dat waren mensapen en daarna ging het weer met de andere soorten en dan ging het pas de homo erectus. zij ging in de eerste keer Afrika verlaten. dus jou en mijn over over over over over over over over over over over over groot vader komen allemaal uit Afrika.en dan komt onze soort homo sapiens en dat komt ook uit Afrika. maar we zijn wel anders dan homo erectus we hebben een uitstekende kin en homo erectus hebe dat niet. maar de grootse verschil is dat we meer hersens hebben.en dat is goed want homo sapiens krijgt het nog hoog te verduren omdat ze aan het rijzen zijn. en ze hebben het niet goed daar want het is daar heet en door en er is niet zo veel water maar ze zijn er toch overleeft. maar er zijn ook andere mens soorten zo als de cro-magnonmensen maar ook andere soorten dat is de neanderthaler. neanderthalers hebben ook een ronde kin en ze zijn sterker gebaut dan wij. want toen was het heel koud ze hadden toen een ijstijd.dus ze zijn ook slim ze gingen allemaal warme kleren maken ze wonen in groten kan vuur maken en ook sterk en een hele goeie jager. en de cro-magnonmense en de neanderthaler hebben elkaar wel eens ontmoet. maar ook heel heel heel lang geleden sterfte de neanderthalers uit.en homo sapiens is de enige mens soort op aarde. ze gaan voorwerpen maken ook sieraden maken en ze gaan ook rotsschilderinge maken waar door de dieren echt lijken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *